PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ MEGVALÓSÍTÁSÁRA A PIRAZOL KFT. 29.326.000 FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT

"Adaptív technológiai innováció a Pirzol Kft-nél" projekt megvalósításához a PIRAZOL Kft. 50%-os támogatási intenzitás mellett 29.326.000 forint vissza nem térítendő támogatásbn részesült a "A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" című, GINOP-2.1.8-17 kódszámú pályázat kiíráson. (Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02623).

A projekt keretében 1 db ESAB Cab 300S 4x4 SAW és MIG/MAG hegesztőfejes sínen mozgatható hegesztőállvány 60 tonnás fix tartályforgatókkal ellátott automata hegesztőberendezés beszerzését az indokolta, hogy a vállalkozás olajipari és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik, így az elkészült végtermék minőségi paraméterei, értve ez alatt a tartályok acél elemeinek hegesztési minőségét is, kiemelkedő jelentőséggel bír. Az eszközzel a tartályok hossz és körvarratainak takarósorai készülnek, folyamatosan, azonos minőségben, a varrat külalakjára nincs hatással a hegesztő személye, és kézügyessége. Az új géppel akár 60 tonna súlyú, 4000mm átmérőjű és 4000mm hosszú munkadarabok hegesztése is lehetővé vált. Az új, nagyobb teljesítményű hegesztőberendezéssel nagyobb méretű, tömegű és falvastagságú tartályok gyártása vált lehetővé, továbbá vastagabb keresztmetszetű huzallal történik a hegesztés, ezáltal gyorsabb hegesztési sebesség érhető el, kiemelten 10 mm feletti anyagvastagságok esetén. Az automatizált technológia nagy előnyt jelent olyan megrendeléseknél, ahol több darabot kell gyártani azonos vagy nagyon hasonló geometriájú termékből.

Az eddig gyártott termékek új hegesztőgéppel történő gyártásával, a hibák minimalizálása érhető el, így a költséges utómunkák elkerülhetők, továbbá hatékonyabb munkavégzés valósul meg az új termelési módszer alkalmazásával. Az új, automatizált nagy leolvadási teljesítményű hegesztési eljárásnak köszönhetően a hegesztés rövidebb átfutási időt vesz igénybe, költséghatékonyabb termelés alakul ki, ezáltal versenyképesebb pozícióba kerül a vállalkozás. Az ESAB állványos hegesztő berendezéssel az eddigiektől nagyobb méretű, tömegű és falvastagságú tartályokat tud nagy hatékonysággal és folyamatbiztonsággal hegeszteni a vállalkozás, így a cég olyan új projekteket valósíthat meg, melyekre eddig méret, ill. falvastagságból adódó tömeg korlátok miatt nem tudott pályázni. A projekt fizikai befejezésére 2019.01.30-án került sor.

VISSZA A FŐOLDALRA